Tuesday, August 31, 2010

BUKA PUASA KKS 2010

orait, lama dah tiada ceritera mengenai trip KKS. sempena bulan ramadhan 2010 ni team KKS mengadakan program berbuka puasa.buat masa ini, tiada plan nak berbuka di kedai makan, jadi venue berbuka kali ini di rumah arip go di putrajaya. program buka puasa dibuat secara potluck. ada antara kami yang hadir seawal jam 6 petang bagi membuat persiapan untuk berbuka.

team KKS yang hadir:zaidi, aimi, zaim, hafzuan, farah wan, hadzim, nizam, farah rahayu, ped, arip go, siti rapisah, mukhri, qadir, arip supar

Jam 7.30 petang, acara berbuka berlangsung. Syukur majlis berjalan lancar tanpa sebarang masalah. Makanan pun banyak sungguh varietynya... sampai tak tau nak makan mana dulu..hehehe..mungkin ni nikmat & berkat berbuka posa bersama-sama warga KKS semua, kenyang makan & minum juadah yang dibawa bersama. Terima kasih memeriahkan suasana, seramai tidak sampai 20 orang yang hadir tak termasuk KKS junior. Sempat juga kita solat berjemaah di ruang yang kukup, paling lama makan berjemaah.

Alhamdulillah melimpah ruah rezeki kita ye' pelbagai jenis juadah yang disediakan atau dibeli di bazar ramadhan.Yang ringan tulang bantu di tempat membasuh. Senang majlis berjalan lancar walau pada mulanya agak bersesak di meja makan. Tuan rumah sediakan bekas kosong tup tup makanan bukan takat tak cukup bekas tapi tak cukup meja. perghhh. Acara selepas berbuka, kami melayan barbican sambil menonton perlawanan bola sepak, manakala yang gadis-gadis pula bergosip sambil melayan karenah KKS junior. Jam 10.00 malam, kami beransur pulang sambil menapau juadah berbuka yang berlebihan untuk sahur nanti.

Kepada team KKS, sentiasa kekal sihat dan ceria sepanjang bulan ramadhan ini. Semoga berjumpa lagi untuk majlis hari raya KKS yang akan diadakan pada bila-bila masa sepanjang bulan Syawal 2010 ini.

No comments: